Ποιότητα Σεντονιών.

Καταχώρηση 2014/03/10


Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ποιότητες των σεντονιών για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

Ο ύπνος αποτελεί το 1/3 του συνολικού χρόνου της ζωής μας . Για τον λόγο αυτό πρέπει να είναι ξεκούραστος και όσο πιο γίνεται απολαυστικός.
Η επιλογή των σεντονιών για το κρεβάτι μας πρέπει να είναι η κατάλληλη τόσο σε ποιότητα , διάσταση αλλά και τέλος σε σχέδιο και χρώμα .
 
Αριθμός Κλωστών :
Ο αριθμός των κλωστών ανά τετραγωνικό εκατοστό ή ίντσα , ο οποίος προσδιορίζεται από τα γράμματα TC (Thread Counts) ,είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να μας ενδιαφέρει αλλά όχι το μοναδικό. Οι περισσότερες εταιρείες όταν αναφέρονται σε αυτό το νούμερο , το προσδιορίζουν με την τετραγωνική ίντσα. Όσο υψηλότερος είναι αυτός τόσο καλύτερα . Η αρίθμηση νημάτων χρησιμοποιείται συχνά ως το βαρόμετρο της ομαλότητας και της αντοχής ενός σεντονιού.
Σεντόνια που έχουν 144 και πάνω κλωστές είναι  μια αξιόλογη ποιότητα . Φυσικά σεντόνια με 200TC είναι μια ποιότητα που αξίζει να την αποκτήσετε μιας και είναι τόσο μαλακά αλλά και ιδιαίτερης αντοχής.
 
 
Ποια είναι η καλύτερη ποιότητα βαμβάκι ;
Top -of - the-line είναι το 100% αιγυπτιακό βαμβάκι .
Μακρόϊνα βαμβακερά νήματα που παράγονται στην κοιλάδα του Νείλου χαρακτηρίζονται για την ιδιαίτερη απαλότητά τους αλλά και την εξαιρετική αντοχή . Βέβαια να γνωρίζετε ότι είναι και τα ακριβότερα υφάσματα γι’αυτό και τα συναντάμε σε επώνυμες εταιρείες και σε εξαιρετικές κατασκευές σεντονιών.
Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες προσιδιάζουν και κυρίως σημαντικό είναι η αρχική παραγωγή του νήματος αλλά και το τελικό προϊόν του υφάσματος με το φινίρισμα του.
 
 
 
Τι είναι καλύτερο , Percale ή Σατέν ;
Είναι θέμα γούστου . Το ύφασμα Percale έχει ματ ύφανση λίγο πιο τραχιά αλλά με δροσερή αίσθηση , έτσι ώστε να βοηθάει εκείνους που έχουν την τάση να ζεσταίνονται  όταν κοιμούνται . Σατέν είναι ελαφρώς βαρύτερο και πολύ μαλακό , με ένα λαμπερό , λείο φινίρισμα που είναι σχεδόν σατινέ - εξ ου και το όνομα . Εάν δεν είστε βέβαιοι για το ποια προτιμάτε , αναζητήστε δείγματα υφασμάτων και κάντε ένα τεστ αφής .
 
 
Μείγμα από βαμβάκι - πολυεστέρα
Ένα μείγμα από βαμβάκι - πολυεστέρα , χαρακτηρίζεται από την εύκολη χρήση του στο πλύσιμο και στο σίδερο . Μια μικρή ποσότητα polyester είναι ότι χρειάζεται , ένα μείγμα 90/10 είναι ανθεκτικό  και εξακολουθεί να είναι μαλακό και άνετο . Αλλά καλό θα ήταν το ποσοστό polyester μην είναι πάνω από 30%.

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?