Οδηγίες για την συντήρηση των πετσετών σας.

Καταχώρηση 2015/05/26

- Πλένετε και στεγνώνετε τις πετσέτες πριν τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Οι περισσότερες  πετσέτες έχουν σιλικόνη ή άλλα φινιρίσματα. Το πλύσιμο των πετσετών αφαιρεί αυτές τις επεξεργασίες και επιτρέπει τη μέγιστη απορροφητικότητα.

-Για να σταθεροποιήσετε  τα χρώματα, πλύνετε τις χρωματιστές πετσέτες με παρόμοια χρώματα σε ζεστό νερό για τις πρώτες πλύσεις. Χρησιμοποιώντας περίπου το ήμισυ της συνιστώμενης ποσότητας απορρυπαντικού και προσθέστε 1/2 έως 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι στο νερό πλύσης. Το ξύδι βοηθά σταθεροποιηθούν  τα χρώματα και απομακρύνει την περίσσεια υπολείμματα απορρυπαντικού.

-Να πλένετε τις πετσέτες κάθε τρεις έως τέσσερις ημέρες. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και το ασφαλή χλωρίνη (αν χρειαστεί) για χρωματιστές  πετσέτες. Οι λευκές πετσέτες πρέπει να πλένονται χωριστά ή με άλλα λευκά είδη για να αποφευχθεί ο αποχρωματισμός με την  πάροδο του χρόνου.

- Οι πετσέτες μπάνιου να πλένονται χωριστά από τα ρούχα για  λόγους υγιεινής.

-Η χρήση μαλακτικών κατά το πλύσιμο να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες. Αλλά να χρησιμοποιείται μόνο κάθε τρεις ή τέσσερις πλύσεις. Η συχνή χρήση μαλακτικών μπορεί να φθείρει  τις ίνες της πετσέτας  με το χρόνο και να μειώσει την απορροφητικότητα τους.

-Τινάξτε τις πετσέτες όταν τις βγάζετε από το πλυντήριο. Αυτό θα διώξει το χνούδι από τις ίνες θα ενισχύσει την απορροφητικότητα . Μην σιδερώνετε τις πετσέτες   αυτό θα μειώσει την απορροφητικότητά τους.

- Εάν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο βεβαιωθείτε ότι οι πετσέτες είναι στεγνές όταν τις αφαιρείτε από το αυτό. Ακόμα και ελαφρώς βρεγμένες πετσέτες μπορεί γρήγορα να το μουχλιάσουν , αλλά αποφύγετε να ξεραίνονται κατά το στέγνωμα ,  μπορεί να καταστραφούν  οι ίνες του βαμβακιού.

-Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες και θα διατηρήσετε τις πετσέτες σας σε άριστη κατάσταση για πολύ καιρό και με την ίδια αποδοτικότητα .

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?